‘Blade Babe’ Van Rhijn krijgt Engelsman als coach

10 januari 2017

Pro Shots / Henk Jan Dijks

Paralympisch atlete Marlou van Rhijn, alias 'Blade Babe',stapt over naar een Engelse sprintcoach. Keith Antoine is zijn naam en onder andere coach van Richard Whitehead, 2-voudig sprintkampioen op de Olympische Spelen.


Nummer 1 van de wereld
Van Rhijn is op dit moment de beste van de wereld. Ze won in Rio goud op zowel de 100 als 200 meter. "Bij het maken van de volgende stap, om de nummer 1 van de wereld te blijven én tevens aan snelheid te winnen, zocht ik naar mensen die in dezelfde situatie hebben gezeten", zegt de sprintster tegen De Telegraaf.

"Bij het kijken naar de teamopbouw voor een nieuw traject ben ik op het Engelse nationale trainingscentrum van Loughborough geweest en heb met Keith over zijn trainingsvisie gesproken. Zoals ik me door meerdere coaches heb laten adviseren. Het geeft een frisse kijk én mij het vertrouwen dat ik op Loughborough een nog betere atleet kan worden. Bovendien is het WK Atletiek dit jaar in Londen. Super om er straks qua voorbereiding in zo’n sportland deel van uit te mogen maken.”
reacties
ReageerReageer op dit bericht