Bayern München met record langs FC Porto

00:51, 22-04-2015 / Laatste Update: 16:03, 13-12-2023

MÜNCHEN - Bayern München heeft dinsdagavond op eigen veld FC Porto in de eerste helft overklast. Na een unieke ruststand van 5-0 zegevierde de ploeg van coach Pep Guardiola met 6-1. Dat was na de zwakke beurt vorige week in Porto (3-1 verlies) meer dan genoeg om voor de 4e keer op rij de laatste 4 in de Champions League te bereiken.

Voor de rust kwamen Robert Lewandowksi (2), Thiago, Thomas Müller en Jérôme Boateng tot scoren namens de ontketende thuisclub. Nooit eerder slaagde een ploeg erin om 5 keer in de eerste helft van een duel in de knock-outfase van het kampioenenbal te scoren.

Na de pauze vocht FC Porto terug, maar meer dan een treffer van Jackson Martínez zat er niet in. Xabi Alonso bepaalde de eindstand op 6-1. Iván Marcano van FC Porto moest in de 87e minuut van het veld na zijn tweede gele kaart.

FC Porto was de enige ploeg die dit seizoen in de Champions League nog ongeslagen was. Verdediger Bruno Martins Indi (ex-Feyenoord) was basisspeler bij de bezoekers.