BLOG: Fischer heeft groot gelijk dat hij Ajax achter zich laat
i

Pro Shots

BLOG: Fischer heeft groot gelijk dat hij Ajax achter zich laat

Brian Vesseur • 21:14, 29-05-2016 / Laatste Update: 08:16, 08-01-2024

Nadat Johnny Heitinga in de winterstop zijn kicksen aan de wilgen hing, werd Lasse Schöne weer de oudste speler in de selectie van Ajax. De Deense middenvelder - aka rechtsbuiten - is 30 jaar oud. Ondertussen speelt hij de vader van zijn ploeggenoten, die vaak niet ouder zijn dan 23. Het is een kindercrèche van 25 man onder leiding van één papa. Vandaar dat hij nu ook een baard heeft, waarschijnlijk.

Viktor Fischer is een van die jonge ventjes. Maar de Deense linksbuiten is er klaar mee: hij wil meer variatie in de selectie zien. Meer oudere spelers om naar te luisteren, minder talenten die vallen en opstaan. Bij Ajax konden ze hem dat niet bieden en daarom gaat de 21-jarige vleugelaanvaller weg. Middlesbrough, net gepromoveerd naar de Premier League, is de nieuwe club van Fischer.

Waarom gaat hij weg?

Misschien gaat de international daar niet meer spelen dan dat hij afgelopen seizoen in Amsterdam deed. Natuurlijk wil Fischer dat wel, maar dat is niet de reden van zijn overstap. Fischer zit liever op de bank om te kijken naar volwassen voetballers die hem wat kunnen leren, dan naar talenten die dezelfde fouten maken als hij. En terecht.

(Tekst loopt onder foto verder).

Tegen het Deense TV2 zei hij: "Bij Ajax spelen we met heel veel jonge spelers en worden er steeds weer jonge talenten bijgehaald. Dat is goed. Zo doen ze het graag en zo waren ze succesvol. Maar er komt ook een tijd dat je beseft dat oudere spelers je kunnen vertellen dat het niet goed genoeg is wat je doet. Of zeggen dat je beter kan."

Gerrard in plaats van Bazoer

Op de training staat hij straks na de zomerstop tegenover gasten die half Europa al zijn tegengekomen. Steward Downing bijvoorbeeld, die 2 seizoenen bij Liverpool heeft gevoetbald. Daar voetbalde hij samen met Steven Gerrard, Jamie Carragher, Luis Suarez en Daniel Sturridge. Dat is nog wel even wat anders dan Riechedly Bazoer, Joël Veltman, Arek Milik en Yaya Sanogo. Met alle respect.

Downing voetbalde afgelopen seizoen nog samen met Jonathan Woodgate. De verdediger vertrekt helaas wegens een aflopend contract bij Middlesbrough. Maar de Engelse verdediger heeft toch even bij Real Madrid en Tottenham Hotspur gevoetbald. Het zou de perfecte sparringspartner zijn geweest voor Fischer op de training.

Fischer gaat veel meer leren op de training. En in de wedstrijden, als hij bijvoorbeeld tegenover Martin Skrtel, John Terry of Laurent Koscielny staat. Of hij dat aan kan, is een tweede. Maar de reden die hij geeft voor zijn vertrek is een hele sterke.

Door: Brian Vesseur