BLOG: Profvoetballers houden van sigaretten én van frikandellen
i

ANP foto

BLOG: Profvoetballers houden van sigaretten én van frikandellen

admin • 14:00, 25-06-2016 / Laatste Update: 23:20, 07-01-2024

Toen vrijdag een video online kwam met daarin een rokende Radja Nainggolan, zorgde dat voor veel ophef. Een profvoetballer die rookt, no problem of not done?

Laat ik beginnen met zeggen dat het mij niks uitmaakt. Laat die Nainggolan dat lekker doen. Hij zorgde er toch maar weer mooi voor dat België de winst mee naar huis nam door een heerlijk doelpunt te scoren. En dan hoor je natuurlijk niemand klagen, 'maar hij rookt!'

Natuurlijk zijn de tijden veranderd. Vroeger maakte Johan Cruijf nog reclames om ervoor te zorgen dát je gaat roken. Maar ieder mens mag roken als hij dat zelf wil, waarom een voetballer dan niet? Omdat die het verkeerde voorbeeld geeft?

Roken is voor niemand goed, dat klopt helemaal. En je bent niet voor niks topsporter, dus opletten met wat je eet en doet. Helemaal waar. Maar laat die man toch lekker zijn ding doen, als hij maar goed presteert. Als hij verandert qua spel, dan mag je hem er van mij op aanspreken. Maar als hij gewoon zijn ding OP HET VELD laat zien, wie hoor je dan nog zeiken?

Datzelfde geldt voor het gezeik van afgelopen week. Van der Vaart zou volgens Maxim Hartman wat te veel frikandelletjes nuttigen. Oké, boeiend denk ik dan. Laat die man godsamme lekker frikandellen eten! (Als ik dat salaris had zou ik wel wat anders eten, maar dat terzijde) Wat maakt het nou uit. Nogmaals, als hij maar presteert op het veld.

Ik vind het simpelweg gewoon zo irritant worden als op internet wéér een foto verschijnt van die voetballer met een sigaret of een biertje in zijn hand. BOEIEND. Laat die mensen ook lekker een leven hebben náást het voetballen, mét of zonder sigaret en mét of zonder frikandel.

Door Lenne Jansen