BLOG: Zo beleeft onze enige vrouwelijke redacteur het EK
i

ANP foto

BLOG: Zo beleeft onze enige vrouwelijke redacteur het EK

admin • 14:14, 23-06-2016 / Laatste Update: 10:53, 07-01-2024

Daar zit je dan in de WhatsApp van Sportnieuws, met tientallen mannen die het hebben over de mooie billen van de vrouw van die voetballer of over een beeldschone dame die op de tribune zit. Dan moet je je als enige vrouw maar staande weten te houden tussen al die uitgehongerde mannen.

Als vrouw in de sportwereld is het af en toe echt even afzien. Maar ja, het heeft ook leuke kanten hoor! Even zeggen of die spelersvrouw ermee door kan of een cijfertje geven aan een mooie dame. De mannen waarderen mijn mening uiteindelijk wel.

Halve man

Het EK beleef ik denk ik op een andere manier dan de meeste vrouwen dat doen. Als Sportnieuws-redacteur is het van belang dat je het EK volgt (duh), dat doe ik natuurlijk met alle liefde en plezier. Vraag je aan mij wie tegen wie speelt, dan weet ik dat. Wil je weten wie er in een team speelt, dan weet ik dat. Maar vraag je aan mij welke voetballer nu weer een of ander mokkel aan de haak heeft geslagen, dan weet ik dat niet. Misschien ben ik wel een halve man op voetbalgebied, ik weet het niet.

Genieten

Ik kan genieten van een uitblinkende Ronaldo tegen Hongarije en van een fantastisch spelende Vardy tegen Wales. Maar tegelijkertijd kan ik ook 100% genieten van MIJN Rode Duivels. Want ja, dat zijn ze toch geworden nadat MIJN Oranjehelden niet mochten deelnemen aan het EK. Dus nu ben ik diehard supporter van onze zuiderburen.

Heerlijk gevoel

Wat het belangrijkst is? Mezelf blijven in een mannenwereld en dat is af en toe verdomd lastig, maar soms ook zo leuk. Met mannen over voetballen ouwehoeren, een opmerking maken over een speler en dan aangekeken worden met een blik van: 'hou toch op, je weet niks van voetbal'. Maar vervolgens nog een betoog houden over een team en dan aangekeken worden met de blik van: 'wow, die weet meer van voetbal dan ik'. Jongens, wat is dat toch een heerlijk gevoel.

Voetbal is niet alleen een mannensport, nee, wij vrouwen houden er ook van!

Door: Lenne Jansen