Een brief aan de mannen van Ranieri
i

Pro Shots

Een brief aan de mannen van Ranieri

Brian Vesseur • 16:35, 28-04-2016 / Laatste Update: 14:04, 07-01-2024

Leicester City stevent op het kampioenschap af in Engeland. Maar volgens Sportnieuws-redacteur Brian Vesseur is dat niet genoeg. Om volgend seizoen succesvol te zijn in de Champions League moet de spelersgroep compleet blijven.

Beste spelers van Leicester City,

Dit seizoen hebben jullie je in de kijker gespeeld. Doordat Leicester City plaatsing voor de Champions League al heeft afgedwongen en ook het kampioenschap binnen handbereik heeft, krijgt elke basisspeler volop aandacht. Jamie Vardy en Riyad Mahrez zijn de publiekstrekkers, maar ook N'Golo Kante, Danny Drinkwater, Wes Morgen en Robert Huth kent iedereen ondertussen.

Jullie goede spel heeft niet alleen aandacht opgeleverd, maar gaat de club ook aanbiedingen opleveren. Geen van de namen die ik hierboven genoemd heb zal voor minder dan 20 miljoen euro de deur uitgaan. En de rest van de basisspelers trouwens ook niet (sorry dat ik jullie niet heb genoemd).

Maar ik hoop van harte dat Claudio Ranieri, jullie zelf en de complete Leicester-staf gaat proberen om iedereen binnenboord te houden. Fuck 10.000 pond per week extra, dat kan over het seizoen erop ook wel. Ga nou lekker met Leicester de Champions League in. Jullie hebben het al zover geschopt, zijn al bijna kampioen.

Verleng die droom nou nog met een jaar. Van mij hoeven jullie de beker met de grote oren niet te winnen (al zou ik het wel heel graag willen), het lijkt me gewoon prachtig om dit team tussen de andere sterren van Europa te zien. Met Shinji Okazaki die door de Real Madrid-verdediging snijdt als Vardy geblesseerd of geschorst is. Met Kasper Schmeichel nog een jaar op doel kunnen jullie echt een heel eind komen.

Laat het me alsjeblieft zien, met het team van dit jaar. Geen nieuw Leicester, omdat de grote namen weggaan en nieuwe namen ook de droom van Leicester willen meemaken. Dat telt niet. Het is jullie droom, jullie moeten ermee doorgaan.

Van een (trotse) successupporter die deze droom prachtig vindt,

Brian Vesseur