Chelsea klopt Barça vanaf de stip, Hazard scoort pareltje (VIDEO)

09:47, 29-07-2015 / Laatste Update: 08:53, 13-12-2023

Chelsea heeft op de International Champions Cup in de VS na strafschoppen FC Barcelona op de knieën gekregen. Na de reglementaire 90 minuten stond het 2-2. 'The Blues' wonnen vanaf de penaltystip met 4-2. ,,Het was voor iedereen een fantastische wedstrijd'', zei Chelsea-coach José Mourinho, die zijn oogappel Eden Hazard een fraaie openingsgoal zag aantekenen (zie video hierboven).

Een slalom die op ruim 40 meter van het Barça-doel begon - onder meer Rakitic en Bartra speelden voor kegeltje - en eindigde met een rake schuiver langs Ter Stegen: Eden Hazard bracht FedEx Field, met 78.000 toeschouwers op de tribunes in Washington, al na tien minuten in extase. Knappe treffer van de Belg, na 68 minuten mocht hij onder een daverend applaus gaan rusten. Oscar schoot een vrije trap op de lat. Courtois hield aan de overzijde Suarez van de gelijkmaker.

FC Barcelona, nog altijd zonder Messi en Neymar, sloeg na de rust terug. Suarez wipte de gelijkmaker over Courtois, Sandro knalde de 1-2 in de verre hoek. Cahill voorkwam dat Chelsea zijn Amerikaanse tournee met een nieuwe nederlaag afsloot - eerder ging het met 4-2 onderuit tegen de New York Red Bulls. De stoere verdediger kopte vier minuten voor het einde de 2-2 tegen de netten. Cahill hield er een bloedneus aan over en werd meteen gewisseld.

In de afsluitende penaltyreeks bleven Falcao, Moses, Ramires en Remy foutloos voor Chelsea. Halilovic schoot voor Barça op de lat, Piqué zag zijn poging gestopt door Courtois. ,,Ik denk dat het voor beide ploegen en voor de toeschouwers een fantastische wedstrijd was", aldus Mourinho. ,,Het was een vriendschappelijk duel, maar wanneer het om FC Barcelona gaat, dan wil je altijd winnen."