Cocu viert gelijkspel als overwinning

20:50, 28-11-2014 / Laatste Update: 07:52, 13-12-2023

ESTORIL - Aan de 1ste doelstelling van het seizoen heeft Phillip Cocu met PSV al voldaan. De Brabantse ploeg stelde vrijdag op bezoek bij Estoril overwintering in de Europa League veilig met een zwaarbevochten gelijkspel (3-3). ,,We hadden nu de absolute wil om de goal te maken die we nodig hadden'', zei Cocu na de 2de 45 minuten, die vrijdagmiddag werden gespeeld. De wedstrijd in Estoril was donderdag bij rust gestaakt vanwege de overvloedige regenval.

,,Ik vond dat zij donderdag scherper waren, meer de wil hadden om de wedstrijd te winnen. Wij hadden dat vandaag'', zei Cocu. ,,Het is een bijzondere wedstrijd geweest. We kwamen 2 keer op voorsprong, maar bij rust stond Estoril voor. Daarna werd het gestaakt. We zijn de 2de helft ingegaan als iedere andere wedstrijd, met een normale voorbereiding. Met het enige verschil dat er maar 45 minuten gespeeld werden en wij een doelpunt moesten maken. Als je beide helften bij elkaar optelt, is een gelijkspel de juiste uitslag.''