Moment van de week: wereldkampioen Michael van Gerwen

9 januari 2017

Pro Shots

Michael van Gerwen mag zich met recht de beste darter van de wereld noemen. De onbetwiste nummer één van de wereldranglijst miste nog 1 hoofdprijs in zijn unieke prestatiereeks over de laatste 12 maanden. Het ontbrekende WK-goud veroverde hij maandagavond in Londen op karakter en kwaliteit. Voor Van Gerwen was het zijn 2e wereldtitel in zijn 3e WK-finale. In 2014 versloeg de 27-jarige Brabander de Schot Peter Wright in de eindstrijd. Met zijn 2e triomf verdiende 'Mighty Mike' ruim 400.000 euro en heel wat likes op onze Facebook. Het is dan ook niet zo gek dat deze prestatie door de lezers van Sportnieuws.nl gekozen is tot sportmoment van week 1!


We zetten even onze hoed af en maken een diepe buiging voor Marianne Vos, die bij lange na niet de meeste stemmers haalde, maar wel op een keurige 2e plek belandde. Op een gedeelde 3e plaats eindigden de recordgoal van Wayne Rooney, de EK Allround-titels van Sven Kramer en Ireen Wüst en Europees kampioen op de sprint Kai Verbij. Gerard de Rooy, de kroonprins van de Dakar Rally, werd laatste in onze poll.

Top 3 sportmomenten week 1:
Er kon gestemd worden via onze site en Facebook. Zowel op de site als op Facebook kreeg Van Gerwen de meeste stemmen. Daarom is hij verkozen tot winnaar van week 1.

1. Michael van Gerwen wordt wereldkampioen darts (73% van de stemmen, ruim 1,5k likes op Facebook)

2. Sven Kramer en Ireen Wüst pakken titel op EK Allround (6% van de stemmen, 63 likes op Facebook)

3. Gerard de Rooy, de kroonprins van de Dakar Rally (3% van de stemmen, 83 likes op Facebook)

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht