Taylor stopt eind 2017, maar wil in 2018 nog gooien in Premier League

6 januari 2017

Pro Shots

 


Phil Taylor is niet meer de Phil Taylor die hij ooit was. Dat begint de 56-jarige Engelsman langzaamaan te beseffen. Op het afgelopen WK, gewonnen door Michael van Gerwen, werd The Power in de kwartfinale uitgeschakeld door Van Barneveld. Nu Taylor het allemaal niet meer kan winnen, denkt hij aan stoppen. 'Heh, hebben we dat niet vaker gehoord?'. Jawel, maar nu meent hij het echt.

Het nieuws van zijn afscheid komt niet onverwacht, eerder in 2016 kondigde The Power namelijk al aan dat 2017 zijn laatste jaar zou zijn. "Dit wordt mijn laatste jaar, dus ik wil mezelf niet al te veel druk opleggen", verklaarde Taylor tegenover Sky Sports. "Ik geef er niet zoveel meer om en ga nu zonder druk het podium op. Als ik win, dan win ik. Zo niet, dan is het niet het einde van de wereld."

Lees ook: Liefst 3 Nederlanders mogen meedoen aan Premier League of Darts

Addertje
Toch zit er een addertje onder het gras, want Taylor wil graag pijltjes blijven gooien in de Premier League. "In 2018 zal ik nog steeds darten in de Premier League, mits ik word uitgenodigd", concludeerde hij. "Het is een toernooi op basis van uitnodigingen en als Barry (Hearn, red.) zegt: 'Als je wilt, dan kun je meedoen', dan doe ik het", zei Taylor, die in 2018 dus alleen wil gooien als hij ergens uitgenodigd wordt.

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht