Van Gerwen krijgt 4 awards, maar NIET prijs voor beste tv-toernooi

4 januari 2017

Getty

Tijdens het jaarlijkse Award Dinner van de dartstoppers in Londen heeft Michael van Gerwen vanavond uiteraard veel prijzen in ontvangst mogen nemen. De Vlijmenaar werd afgelopen maandag namelijk wereldkampioen en won in 2016 een recordaantal van 25 toernooien. Vreemd genoeg kreeg hij 1 award niet.


Mighty Mike werd tijdens het galadiner uitgeroepen tot speler van het jaar door zowel de profbond PDC, door zijn mededarters en door de fans. Daarnaast werd hij gehuldigd als beste speler van de Protour-toernooien, de minder belangrijke vloertoernooien waarvan er veel worden afgewerkt in een jaar.

Suljo en BigBen
Niet alle prijzen waren voor Van Gerwen. Tot speler die de meeste vooruitgang boekte, werd de Oostenrijker Mensur Suljovic uitgeroepen. Beste jonge speler werd Tilburger Benito van de Pas, die is opgeklommen naar de 15e plaats op de wereldranglijst.

TV-toernooi
Phil Taylor kreeg de prijs voor beste prestatie op een televisietoernooi. Hij won de finale van het nieuwe toernooi de Champions League of Darts met 11-5 van Van Gerwen. Misschien wilde de PDC niet meer dan 4 awards naar Vlijmen sturen, maar de partij tegen Raymond van Barneveld op het WK was echt wel veel mooier dan het potje versus Taylor. Bovendien gooide MvG toen het hoogste gemiddelde ooit op tv.

De Canadese oud-wereldkampioen John Part werd opgenomen in de Hall of Fame van de PDC.

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht