Wereldkampioen Van Gerwen gehuldigd in Vlijmen

5 januari 2017

ANP

Michael van Gerwen is donderdagavond in zijn woonplaats Vlijmen door duizenden fans gehuldigd. Maandag versloeg hij Gary Anderson in de finale van het WK darts in Londen. De 27-jarige darter betrad onder luid applaus het podium bij sporthal Die Heygrave in Vlijmen.


Duizenden fans onthaalden de kersverse wereldkampioen. Van Gerwen werd op het podium onder meer toegesproken door vice-premier Lodewijk Asscher. Van Gerwen droeg op het podium een sjaal van zijn favoriete voetbalclub PSV. Ook had Van Gerwen nog nieuws voor zijn fans en dorpsgenoten. "Vlijmen krijgt een extra inwoner. We worden papa en mama," zei hij, mede namens zijn vrouw Daphne.

Vorige huldiging veel rustiger
Ook in 2014 werd Van Gerwen in Vlijmen gehuldigd vanwege zijn behaalde wereldkampioenschap. Toen bezochten enkele honderden fans de ceremonie.

Van Gerwen won maandag het WK door Gary Anderson met 7-3 te verslaan. Hij bezegelde daarmee zijn topjaar 2016 waarin hij 25 toernooien winnend wist af te sluiten.

Darter van het jaar
Van Gerwen werd woensdagavond tijdens het jaarlijkse banket van de internationale proforganisatie PDC verkozen tot darter van het jaar.

Wil jij het belangrijkste DARTNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met DARTS AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht