Whitlock pakt fantastische pot van comeback-king Norris op World Grand Prix

Martijn Baars • 23:06, 05-10-2016 / Laatste Update: 02:30, 06-01-2024

Simon Whitlock en Alan Norris maakten van hun partij in de tweede ronde een feestje. Whitlock kwam met 2-0 in sets voor, liet Norris terugkomen naar 2-2 en in de sudden death-leg gooide The Wizard zich naar de kwartfinale: 3-2.

Vooral de eerste set van de wedstrijd was fantastisch, die Whitlock met 3-0 pakte. In de laatste leg gooide The Wizard zelfs zonder druk een 150-finish.

150 from Whitlock to take set 1!#Unibet180 pic.twitter.com/KyBioPRgfw

— PDC Darts (@OfficialPDC) October 5, 2016

Norris mist

Na de pauze pakte Norris pas in leg 5 zijn eerste punt. De openingsdubbels van 'Chuck Norris' begonnen iets beter te lopen, waardoor het vanaf de tweede set pas meer een wedstrijd werd. Helaas voor de toeschouwers kon Whitlock zijn hoge niveau van de eerste set niet doortrekken. Toch won hij ook de tweede set (3-1). Maar dat had hij vooral te danken aan Norris, die veel pijlen op zijn dubbels miste.

Comeback Norris

De Engelsman kwam na de pauze goed uit de startblokken en gooide zijn eerste finish van boven de 100 (108) om voor het eerst op voorsprong te komen. Ook zijn 2e leg pakte hij met een uitgooi van boven de 100 (102). Even later had hij ook zijn eerste break te pakken en won hij set 3 met 3-1. Daardoor was de spanning weer terug in het duel.

Big fist pump from @mfnw180! #Unibet180 pic.twitter.com/JPSotEBkxh

Beslissende set

Helaas daalde het niveau naarmate de legs vorderden. Whitlock kreeg de pijlen niet meer in de triples en gaf zo zijn tegenstander de kans om terug te komen in de wedstrijd. Norris maakte daar dankbaar gebruik van en brak Whitlock. Even later was de set binnen (2-2) en mocht Norris zelf beginnen aan de beslissende set.

Nog een keer 150!

The Wizard kwam wakker geschud aan de oche in de eerste leg. Hij brak Norris, maar raakte zijn break ook meteen weer kwijt. Toen Whitlock bij een 2-1 achterstand ook nog eens zijn openingsdubbels miste, leek de wedstrijd voorbij. Maar met zijn 3e 180'er en zijn tweede 150-finish van de avond, trok Whitlock er een sudden death uit.

Whitlock trok die leg uiteindelijk naar zich toe. De laatste leg was fantastisch!

DO NOT MISS! Watch the last two legs of a quite simply STUNNING second round match between @SWhitlock180 and Alan Norris 😱😱😱#Unibet180 pic.twitter.com/EZmxrujjUM