Dost leidt Wolfsburg als invaller naar overwinning

admin • 19:58, 19-09-2015 / Laatste Update: 06:04, 13-12-2023

Bas Dost begon zaterdag op de bank bij VfL Wolfsburg, maar was als invaller evenwel beslissend in het duel met Hertha BSC. De Nederlandse spits kwam in de 71e minuut in het veld voor Nicklas Bendtner. Vijf minuten later stond Dost op de goede plek en opende hij met een intikker de score. Vlak voor tijd bracht hij uit een strafschop de eindstand op 2-0.

Dost verscheen dinsdag in de Champions League tegen CSKA Moskou wel aan de aftrap. Toen werd hij in de rust gewisseld voor Bendtner. De Deen kon zijn basisplaats zaterdag echter niet waarmaken en moest het veld weer ruimen voor Dost. Met zijn twee treffers bracht de lange Nederlander zijn seizoenstotaal op vier doelpunten.

Dankzij de treffers van Dost staat Wolfsburg na vijf duels derde in de Bundesliga. FC Ingolstadt 04, vorig jaar nog actief in de Tweede Bundesliga, heeft maar een punt minder dan Wolfsburg en staat verrassend vijfde. Moritz Hartmann zorgde er met een treffer diep in blessuretijd voor dat Werder Bremen werd verslagen: 0-1.

Luc Castaignos kon zijn Eintracht Frankfurt zaterdag niet bij de hand nemen. De Nederlandse spits liep tot zaterdag één op één, maar wist tegen Hamburger SV niet tot scoren te komen. Het duel in Hamburg eindigde in 0-0. Castaignos werd vlak voor tijd naar de kant gehaald.