Dramatisch Achilles'29 zakt weer naar de kelder

23:55, 25-10-2014 / Laatste Update: 12:54, 13-12-2023

MAASTRICHT - Achilles'29 zocht de aansluiting met de middenmoot in de eerste divisie, maar de Groesbeekse formatie is afgezakt naar de voorlaatste plek. Na de 3-2 nederlaag bij MVV zaterdagavond presteert alleen Fortuna Sittard op doelsaldo slechter.

Achilles begon werkelijk dramatisch. Al na 30 seconden voorkwam doelman Leon ter Wielen een achterstand, toen Jordy Croux vrij voor hem opdook. MVV bleef daarna geregeld gevaarlijk, maar Davy Brouwers, Svan Braken en Marco Ospitalieri lieten in de beginfase zien waarom MVV tot zaterdag pas 4 keer had gescoord in 10 wedstrijden.

Achilles stelde er voor rust helemaal niets tegenover, in veruit de slechtste helft van het seizoen van de Groesbeekse semi-profs. Achilles creëerde geen kans en tartte ondertussen het lot door achterin keer op keer ruimte weg te geven.

Davy Bouwers
Na 28 minuten strafte Brouwers het zwakke verdedigen dan ook af. Tussen twee man in kopte hij raak: 1-0. De aanvaller van MVV was nog niet klaar met juichen of hij had er weer eentje in liggen. Nog geen minuut na de openingstreffer kon Brouwers uit een voorzet raak koppen: 2-0.

Achilles had snel na de rust de aansluitingstreffer te pakken. Freek Thoone speelde zichzelf na 54 minuten knap vrij en zag zijn lage voorzet bij de 2e paal door Rutger Worm verzilverd worden: 2-1.

De gasten uit Groesbeek hadden vervolgens het initiatief. Dat Achilles de 2e helft beter was, zei ook alles over MVV. De voorsprong verwerkte eerder verlammend dan heilzaam voor de Limburgers.

Brouwers beslist
Maar terwijl Achilles de opening zocht voor de gelijkmaker zorgde Brouwers voor de beslissing. Na 82 minuten schoot de MVV-aanvaller de 3-1 binnen en zorgde zodoende voor een ongekende Maastrichtse luxe met 3 goals op een avond. Jop van Steen tikte in de laatste minuut nog wel een vrije trap van Thijs Hendriks binnen voor 3-2, maar in blessuretijd kreeg Achilles geen kans meer.

MVV - Achilles'29 3-2 (2-0)
28. Brouwers 1-0, 29. Brouwers 2-0, 54. Worm 2-1, 82. Brouwers 3-1, 90. Van Steen 3-2.

Achilles: Ter Wielen; Dingil, Edwards, Zeller, Verhoeven; Shanwary (90+1 Wiafe), Kaak (74. Van Steen), Worm (68. Zijler) Smits; Hendriks, Thoone.