Effectief PSV zet Man Utd verrassend opzij

admin • 00:57, 16-09-2015 / Laatste Update: 01:30, 13-12-2023

Zonder ontzag voor de wereldberoemde tegenstander heeft PSV dinsdagavond in eigen huis afgerekend met Manchester United. De Eindhovenaren zorgden voor een daverende verrassing en wonnen hun eerste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League met 2-1.

PSV hunkerde 7 lange jaren op een rentree in de Champions League. De vreugde was groot toen Manchester United als een van de gedroomde tegenstanders tijdens de loting uit de koker rolde maar het besef was er ook dat de ploeg met vrijwel geen enkele ervaring op het Europese hoofdpodium boven zichzelf moest uitstijgen voor een goed resultaat. Het team van Phillip Cocu slaagde.

Memphis

De uitkomst van de loting betekende ook de onverwachte snelle terugkeer van Memphis Depay in het Philips Stadion. De 21-jarige voormalig topscorer van PSV werd in Eindhoven toegezongen door het thuispubliek.

Er werd vooraf volop gespeculeerd over zijn reactie als hij tegen zijn oude club zou scoren. Depay liet daar een dag voor de wedstrijd geen twijfel over bestaan. Ik speel met passie, het is een wedstrijd en als ik scoor zal ik juichen, zei hij.

Openingsgoal

Maar met respect voor PSV voegde hij er aan toe. En uitgerekend Memphis Depay opende de score in Eindhoven. Oud-Ajacied Daley Blind die in Eindhoven steeds kon rekenen op een fluitconcert speelde Depay aan die eenvoudig door de PSV-verdediging wandelde. Zijn voormalig teamgenoot en vriend Santiago Arias durfde niet in te grijpen en ook Jeffrey Bruma tastte mis en Depay rondde koelbloedig af. Ingetogen wees Depay met twee vingers in de lucht terwijl het Eindhovense publiek stil werd.

Belangrijke Moreno

Bij PSV gaf de nieuwe Mexicaanse verdediger Héctor Moreno zijn visitekaartje af. Hij raakte in de openingsfase betrokken bij een nare maar onbestrafte tackle op zijn tegenstander Luke Shaw die vermoedelijk met een gebroken onderbeen naar het ziekenhuis werd gebracht. Maar de Mexicaan maakte ook zijn eerste PSV-doelpunt uit een corner in de blessuretijd van de eerste helft.

Narsingh

En terwijl de eerste helft duidelijk voor de bezoekers was kwam PSV zoals trainer Phillip Cocu het graag wilde zien met durf en lef uit de kleedkamer. Het resulteerde in een voorsprong omdat Luciano Narsingh alle ruimte kreeg om een snelle aanval van de uitblinkende Maxime Lestienne met het hoofd af te ronden: 2-1. Manchester United ging vergeefs op zoek naar de gelijkmaker en een punt. PSV-spits Luuk de Jong was in de slotfase zelfs nog dicht bij 3-1.