Shaqiri speler van de dag in laatste interland voor Zwitserland

admin • 01:04, 26-06-2016 / Laatste Update: 17:27, 08-01-2024

Xherdan Shaqiri was een van de weinige hoogtepunten van de eerste 3 achtste finales op het EK. De Kosovaarse Zwitser speelde goed tegen Polen en bekroonde zijn wedstrijd met een uitzonderlijk mooie omhaal in de slotfase. De 1-1 betekende dat er penalty's genomen moesten worden. Zowel mooi als belangrijk dus, Shaqiri's laatste goal voor Zwitserland. Hij wordt er onze speler van de dag mee.

De 24-jarige Shaqiri heeft een wat vreemde carrière achter de rug. Vanaf 2009 speelde hij de ballen van het dak in Bazel, de stad waar hij werd opgeleid. Bayern München haalde hem toen naar de Bundesliga, maar in het sterrenensemble zat hij vaak op de bank. Een jaartje Inter was het ook niet. Aan het begin van dit jaar kwam Shaqiri in Stoke terecht, de lelijkste stad op aarde, om bij de plaatselijke City te ballen.

Omhaal

Laten we vooropstellen dat Shaqiri geweldig over het veld kan dartelen. Toch komt het er niet altijd uit bij de wisselvallige balkunstenaar. Ineens besloot hij in de 82e minuut op de rand van het strafschopgebied een omhaal te proberen. En jawel, de bal viel prachtig binnen. De Poolse keeper Lukasz Fabianski wist niet wat hij zag.

Wat een héérlijke omhaal! #SUI #ZWI pic.twitter.com/YJPBwFp6kt

— Sportnieuws.nl (@Sportnieuwsnl) 25 juni 2016

Dat Zwitserland de wedstrijd niet eerder gelijk trok en besliste, kun je Shaqiri misschien kwalijk nemen. Hij is met wat afstand de meest getalenteerde speler uit het Alpenland. Na penalty's vlogen de berggeiten eruit tegen een toch wel matig Polen. Shaqiri scoorde ook in de penaltyreeks trouwens. Met heel veel rust.