Feyenoord krijgt vechtploeg Roda niet op de knieën

admin • 16:26, 20-09-2015 / Laatste Update: 00:25, 13-12-2023

Feyenoord heeft tegen Roda JC niet de gewenste driepunter binnengehaald. De mannen van Giovanni van Bronckhorst scoorden tot nu veel punten, maar speelden niet goed. Die lijn werd tegen de Limburgers doorgetrokken met als verschil dat er niet gewonnen werd: 1-1.

Van der Heijden

Feyenoord kreeg in Kerkrade maar geen vat op Roda JC, in een wedstrijd die de hele tijd op en neer golfde. Vooral Jan-Arie van der Heijden zag er vaak slecht uit in de verdediging. De centrumverdediger werd, met geel op zak, na een uur uit zijn lijden verlost.

Kramer scoort

Feyenoord nam in de spannende eerste helft de leiding via Michiel Kramer, die voor de tweede keer in de basis stond. Kramer kopte in de twintigste minuut een knappe voorzet van uitblinker Rick Karsdorp in de hoek. Lang kon Feyenoord niet genieten van die voorsprong. Hicham Faik krulde zeven minuten later een vrije trap over de muur én Vermeer heen.

Feyenoord drukt niet door

Alleen in de slotfase kon Feyenoord daarna domineren, maar dat leverde weinig kansen op. Aanvoerder Dirk Kuijt raakte in blessuretijd nog wel de lat. Met een gelijkspel kregen beide ploegen waar ze recht op hadden. Na het laatste fluitsignaal hadden Colin Kazim-Richards en Gibril Sankoh nog even ruzie.