Alonso: ‘Senna tegen Prost was saai’

7 januari 2017

ProShots

De Formule 1 was op zijn best in de jaren 2000, vindt topcoureur Fernando Alonso. De tweevoudig wereldkampioen (2005 en 2006) stelt verder dat het tijdperk van Aryton Senna en Alain Prost nu als saai gezien zou worden.


Alonso klaagt al jaren - terecht - over de recente regels in de F1, die ervoor zorgen dat rijders niet meer tot het gaatje kunnen gaan. Veel mensen mijmeren in dat licht ook over de jaren '80 en '90, waar het zogezegd heel leuk was. Dat is niet zo volgens Alonso: ,,F1 was toen heel saai. Als je nu een race uit 1985, '88 of '92 ziet, val je in slaap. Er reden 2 McLarens vooraan, de nummer 4 werd op een ronde gezet en er zaten 25 seconden tussen de auto's. Ook vielen er 10 uit omdat ze onbetrouwbaar waren."

Kijkcijfers
De 35-jarige matador uit Oviedo ziet een parallel tussen toen en nu. ,,De kijkcijfers dalen, net als in de jaren '80 met Senna en Prost. Ook toen spaarden ze benzine en banden. Toen was het dus net zo saai als nu. Sindsdien is de sport wel gegroeid", vindt Alonso. ,,In de jaren 2000 kwamen er grote fabrikanten als BMW en Toyota in de sport. De kijkcijfers waren hoog. Anderzijds waren de kosten heel hoog en de technologie te lastig. Die fabrikanten stopten er dan ook weer mee."

Langzaam -> Pushen
Als je je inmiddels afvraagt waarom Alonso nog meedoet: hij denkt dat de regels vanaf 2017 zo goed worden dat hij de F1 weer leuk gaat vinden. De auto's zouden zo'n 4 tot 5 seconden per ronde sneller worden. ,,Tot nu hadden we een te langzame auto zonder grip. Volgend seizoen hebben we dat wel, wat het rijden veel plezieriger maakt. We kunnen weer pushen in de bochten", zegt hij tegen Autosport.

Wil jij het belangrijkste FORMULE 1-nieuws gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met F1 AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht