Nederlandse meisjes winnen met 13(!)-0 van Moldavië

Twitter saschaputz/Schinveld

admin • 21:53, 23-10-2016 / Laatste Update: 03:05, 06-01-2024

Het EK onder-17 jaar bij de dames kijk je misschien niet elke dag. Toch was daar vandaag iets leuks te zien. Het Nederlandse team maakte werkelijk waar gehakt van de leeftijdsgenoten uit het arme Moldavië. Bij rust was het al 8-0 en aan het einde stond er liefst 13-0 op het scorebord in Chisinau, de hoofdstad van de tegenstander.

Het ging pas om een kwalificatieronde en dat was wel te zien aan het niveau van Moldavië. Na een kwartier was het al 3-0. In de 19e minuut werd in eigen doel geschoten, waarna Nederland dus uitliep naar 8-0. Toen de thee in de magen zat, deed Oranje het wat rustiger aan. In de 2e helft werd er 'maar' 5 keer gescoord. Romée Leuchter (onthoud die naam) maakte een zuivere hattrick. Lekker bezig!

In totaal maakten de dames onder-17 liefst 24 goals in 3 wedstrijden. Noorwegen en Bulgarije werden ook overtuigend verslagen.