Dubai Ladies Open stilgelegd na dood caddie

7 december 2016

LET

De 1ste ronde van het golftoernooi voor de vrouwen om de Omega Dubai Ladies Masters is gestaakt wegens het overlijden van de caddie van de Française Anne-Lise Caudal. Haar caddie, Max Zechmann, zakte op de 13de hole in elkaar. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed. Zechmann was de oude caddie van golfer Maarten Lafeber.


Diep bedroefd
De directeur van de Ladies European Tour laat in een verklaring weten dat iedereen diep is geraakt door het tragische voorval. ''Iedereen van de Ladies European Tour is vreselijk geschokt en bedroefd door deze plotselinge dood.''

Van Dam
De Nederlandse Anne van Dam doet mee aan het toernooi in Dubai. Ze was nog niet gestart toen de caddie onwel werd. De eerste ronde wordt donderdagochtend hervat en dan zal Van Dam ook in actie komen.

Het is niet de 1ste keer dat er een caddie overlijdt tijdens een wedstrijd. In 2014 overleed een caddie op de baan in een ronde van het Madeira Islands Open. De European Tour legde het spel toen niet stil en daar was in en buiten de golfwereld veel kritiek op.


reacties
ReageerReageer op dit bericht