Ryder Cup-captain Clarke blij met Europa’s ‘fantastische mix’

24 augustus 2016

AFP

Op 30 september begint op de Hazeltine National Golf Club in Chaska, Minnesota, de 41ste editie van de Ryder Cup. Het belangrijkste golftoernooi in teamverband gaat tussen twaalf spelers uit Europa en twaalf uit de Verenigde Staten. Darren Clarke, captain van Europa, is blij met het team dat hij tot zijn beschikking heeft over ruim een maand.

Negen van de twaalf deelnemende golfers verdienen een plek in het team op basis van hun prestaties tijdens het voorbije wedstrijdseizoen. De overige drie spelers worden aangewezen door de captain, die gebruik mag maken van wildcards.

Europa
In Minnesota treedt Europa zeker aan met de volgende negen namen: Rory McIlroy, Danny Willet, Henrik Stenson, Chris Wood, Sergio Garcia, Rafa Cabrera-Bello, Andy Sullivan, Matthew Fitzpatrick en olympisch kampioen Justin Rose.

Captain Clarke is tevreden met zijn indeling tot nu toe. "Ik ben erg blij met de negen namen die zich hebben geplaatst voor de Ryder Cup van 2016", laat de Noord-Ier in een statement weten. "Het is een fantastische mix van jeugd en ervaring, waar ook mooie samenwerkingsverbanden tussenzitten."

Met McIlroy, Stenson, Rose en Garcia beschikt Darren Clarke over ervaren spelers in de golfwereld. "Rory (McIlroy, red.) en Sergio Garcia zijn twee van de meest dynamische golfers van de laatste jaren", aldus de captain, die ook tevreden is met de minder ervaren leden van het team. "Danny Willet, Rafa Cabrera Bello, Matt Fitzpatrick, Andy Sullivan en Chris Wood zorgen voor een combinatie van samenhang en succes, waar iedere Ryder Cup-captain naar zoekt tijdens de kwalificatie."

Wildcards
Er zijn nog drie plekken te verdienen in het Ryder Cup-team van Europa. Op dit moment maken Søren Kjeldsen, Tyrrell Hatton, Russel Knox en Lee Westwood kans.