Woods stijgt gigantisch veel plaatsen op wereldranglijst

AFP

Bart van der Wijst • 13:24, 05-12-2016 / Laatste Update: 01:14, 05-01-2024

Ondanks zijn magere 15de plaats op zijn eigen toernooi, de Hero Challenge, is Tiger Woods enorm gestegen op de wereldranglijst. De voormalig topgolfer steeg van plek 898 naar de 650. Ook Nederlanders Joost Luiten en Darius van Driel stegen op de ranglijst en dat terwijl Luiten niet eens in actie kwam.

Woods golfde voor het eerst sinds augustus 2015 weer een toernooi, maar het lukte de Amerikaan niet om in de top-10 te komen. Desondanks steeg hij toch bijna 250 plekken op de wereldranglijst. Woods kwam maanden niet aan spelen toe vanwege een rugblessure. Daaraan werd hij 2 keer geopereerd. De voormalig nummer 1 van de wereld won voor het laatst een majortoernooi in 2008.

Van Driel en Luiten

Darius van Driel eindigde afgelopen zondag op een gedeelde 6de plaats bij de Australian PGA. Door die prima prestatie klom de Nederlander een paar plekken op de ranglijst. Hij ging van 384 naar 328. Landgenoot Joost Luiten steeg ook in het klassement, al zij het minimaal. Zonder te spelen rukte de Rotterdammer op van 59 naar 58. De beste Belgische golfer, Thomas Pieters, staat op een 50ste plaats.