Hete Madrileense derby levert geen winnaar op

admin • 00:38, 05-10-2015 / Laatste Update: 12:44, 13-12-2023

De Madrileense derby tussen Atlético en Real heeft zondagavond in Estadio Vicente Calderón geen winnaar opgeleverd. Het titanenduel eindigde in 1-1. Karim Benzema opende in de negende minuut de score voor Real Madrid. Luciano Vietto maakte in de 83ste minuut gelijk. Antoine Griezmann miste halverwege de eerste helft namens de thuisploeg een strafschop.

Gareth Bale, hersteld van een kuitblessure, kwam bij Real na ruim een uur in het veld. De snelle Welshman kon echter het verschil niet maken. Ook verdediger Sergio Ramos was na enig blessureleed bij Real Madrid weer van de partij.

Ondanks de remise klom Real Madrid nog wel over Celta de Vigo en Barcelona heen naar de tweede plaats. Atlético staat na zeven wedstrijden op de vijfde plek, op drie punten van koploper Villarreal.