Hockeybondscoach Jong Oranje moet vrezen voor zijn positie

21 december 2016

Pro Shots

De hockeyers van Jong Oranje zaten er flink doorheen na een teleurstellende WK onder 21 in India. De 7e plek laat een litteken achter. De Oranje-hockeyers werden in de kwartfinale op hun plek gezet door Australië (2-1) en vervolgens was Spanje in de strijd om de 5e plaats ook met 2-1 te sterk.


"Kort na die kwartfinale was ik er even helemaal klaar mee”, zegt Merkus, die 2 jaar geleden met Jong Oranje nog Europees kampioen werd. "Na een paar uur zakt dat gevoel wel. Je praat met elkaar en beseft dat je voor het vaderland speelt. De knop moest om.”

In de strijd om plek 7 werd Engeland overtuigend verslagen (6-2). Het was vanwege zijn leeftijd de laatste keer dat Merkus in actie kwam voor Jong Oranje.

Eric Verboom
Dat geldt niet voor Schoenaker. Hij mag volgend jaar nog meedoen aan het EK. Hij hoopt dan in Spanje op revanche. "We hebben de bondscoach (Eric Verboom) in de steek gelaten”, zegt de 20-jarige aanvaller, doelend op het feit dat de positie van Verboom onder druk staat. "We speelden elke keer voor rust zo zwak. Na een donderspeech waren we in de tweede helft steeds veel beter,maar ja, dan sta je al achter.”

Volgens de NOS staat de vervanger van Verboom al klaar. Alexander Cox, die vooralsnog de assistent is van Max Caldas bij het grote Oranje, gaat Verboom naar alle waarschijnlijkheid vervangen. "Ik heb natuurlijk ook zelf gesprekken gehad met de hockeybond.  Daar hebben ze ook mijn positie besproken en wat ze met mij zouden willen. Alleen dat is nog heel niet concreet geworden. Meer kan ik daar ook niet over zeggen", was de reactie van Verboom, die aangaf dat een slecht WK niet meehelpt.
Sjoerd Maresch
Redacteur en verslaggever
Specialist voetbal en hockey
reacties
ReageerReageer op dit bericht