Hockeyers Jong Oranje verliezen kwartfinale WK

Martijn Baars • 14:30, 15-12-2016 / Laatste Update: 13:15, 12-12-2023

Op het jeugd-WK hockey in India zijn de mannen van Jong Oranje al uitgeschakeld in de kwartfinale. De ploeg van bondscoach Eric Verboom ging tegen de leeftijdsgenoten van Australië met 2-1 onderuit. In een hoogstaande wedstrijd waren beide landen aan elkaar gewaagd, maar gingen de Australiërs beter met de kansen om.

Openingsgoal

Dat de rust met 'maar' een 1-0 achterstand werd bereikt, was enigszins gelukkig te noemen. Na de openingsgoal van Kiran Arunasalam kreeg Blake Govers uit een strafbal de ideale kans om vlak voor rust de stand op 2-0 te brengen. De Australiër, die in Nederland voor Bloemendaal speelt, kreeg de bal er echter niet in.

Gelijkmaker en de beslissing

Na rust kwam Nederland goed uit de kleedkamer. Jip Janssen bracht de stand uit een strafcorner op 1-1. Die verdiende gelijkmaker was een opmaat voor een groot aantal kansen voor Jong Oranje. Maar juist aan de andere kant viel de beslissende goal. Jack Welsh tikte 12 minuten voor tijd de bal achter Oranje-doelman Maurits Visser: 2-1.