Merkus en Schoenaker houden kater over aan WK

22 december 2016

Pro Shots

Niek Merkus (21) en Noud Schoenaker (20) balen enorm van de teleurstellende prestatie op het WK onder 21 in India. De oud-NMHC’ers moesten met Jong Oranje genoegen nemen met een 7e plaats.


De ploeg ging in de kwartfinale met 2-1 onderuit tegen Australië. In de strijd om plek vijf verloor Jong Oranje met dezelfde cijfers van de leeftijdsgenoten van Spanje. “Op zo’n moment ben je er helemaal klaar mee, maar na een paar uur zakt dat gevoel wel weg. Je praat met elkaar en je beseft dat je voor je vaderland speelt. Dan wil je er alles aan doen om die laatste wedstrijd om plek zeven wel te winnen”, legt Merkus uit, die 2 jaar geleden met Jong Oranje Europees kampioen werd. Dat duel, tegen Engeland, werd overtuigend gewonnen: 6-2. Het was vanwege zijn leeftijd de laatste keer dat Merkus in actie kwam voor Jong Oranje.

Dat geldt niet voor Schoenaker. Hij mag volgend jaar nog meedoen aan het EK in Spanje. Hij hoopt het daar beter te doen dan op de WK. “We hebben de bondscoach (Eric Verboom, redactie) in de steek gelaten”, sprak de 20-jarige aanvaller, doelend op het feit dat de positie van Verboom onder druk staat. “We speelden elke keer voor rust zo zwak. Na een donderspeech waren we in de tweede helft steeds veel beter, maar ja, dan sta je al achter. Het is internationaal moeilijk om een achterstand weg te werken.”
Sjoerd Maresch
Redacteur en verslaggever
Specialist voetbal en hockey
reacties
ReageerReageer op dit bericht