Hockeyers vijfde in Champions Trophy

Harry Nijland • 12:10, 14-12-2014 / Laatste Update: 11:13, 13-12-2023

BHUBANESWAR - De Nederlandse hockeyers zijn als vijfde geëindigd bij de Champions Trophy in het Indiase Bhubaneswar. De ploeg van bondscoach Max Caldas versloeg zondag Argentinië met 4-1. Alle doelpunten van Oranje vielen in het vierde kwart.

Hoewel het Nederlands team vanaf het begin het beste van het spel had en de meeste kansen kreeg, kwam Argentinië toch op voorsprong in de 19e minuut via aanvoerder Matias Paredes. Pas in het vierde kwart sloeg Nederland alsnog toe met scores van Mink van der Weerden, Jeroen Hertzberger, Constantijn Jonker en nogmaals Hertzberger.

Pakistan
Het was de tweede keer dat de equipe van Caldas tegen de Argentijnen speelde. In de openingswedstrijd van het achtlandentoernooi won Oranje met 3-0. De kans op de titel verspeelde Nederland door in de kwartfinales te verliezen van Pakistan.