20:45

Hazard haakt af bij België, bondscoach twijfelt over kwaliteiten selectie zonder spelmaker

20 maart 2017

Roberto Martínez bevestigde na afloop van de eerste training in Tubeke het afhaken van Eden Hazard. De bondscoach wil van zijn afwezigheid meteen een test maken: hoe doen de Duivels het zonder Eden?

Het antwoord volgt zaterdag in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion tegen Griekenland. Martínez: "Natuurlijk is zijn verlies een groot probleem voor ons, maar het zal interessant om zien zijn hoe we met zijn afwezigheid omgaan."

"Eden heeft de kuitblessure op training de dag voor de wedstrijd tegen Stoke City opgelopen", vertelde Martinez in het Belgian Football Center. "Er was geen contact, maar bij het lopen voelde hij plots iets."

Chelsea
"Volgens de eerste informatie die we van Chelsea gekregen hebben, ziet het er niet zo erg uit. Het gaat dus niet om een hele zware blessure. Eden is vandaag naar België gekomen, maar blijft niet bij de groep."

"We moeten er nu voor zorgen dat hij zo snel mogelijk opnieuw speelklaar geraakt. Natuurlijk zal hij ontgoocheld zijn, Eden is een professioneel ingestelde kapitein. Maar blessures horen nu eenmaal bij het voetbal. En voor ons wordt het een goeie test om te zien hoe we het doen zonder Hazard."

Hoe dat België zonder Hazard er dan wel zal uitzien, is Martínez nog niet helemaal uit. "Ik heb wel een idee hoe ik wil spelen, maar voor de concrete uitwerking weeg ik nog twee à drie opties af. Het klopt dat de laatste matchen van Eden in het nationale shirt erg goed waren, maar dat waren die van Mertens en Lukaku ook. We vinden wel een oplossing. Het komt er nu op aan flexibel te zijn. We kunnen ook van systeem veranderen."
reacties
ReageerReageer op dit bericht

Bijna 2 meter lange Casteels zorgt voor praktisch probleem bij kleine Belgen

20 maart 2017

casteels

Koen Casteels interviewen: het is geen klus voor de normale journalist. Dat ondervond de televisieploeg van Sporzamaandag , toen ze de Wolfsburg-doelman voor hun neus kregen geschoteld.

Casteels is 1 meter 96 en dat bleek voor de cameraman van journalist Peter Vandenbempt iets te groot om goed in beeld te brengen. De arme man vond er niets anders op dan er een stoel bij te halen om op te gaan staan. Casteels zelf kon er smakelijk om lachen.
reacties
ReageerReageer op dit bericht

Nainggolan: “Waarom zou ik me schamen omdat ik rook?

20 maart 2017

ANP foto
FBL-EURO-2016-MATCH36-SWE-BEL

Radja Nainggolan is opnieuw Rode Duivel. Nadat hij bij de vorige interlandweek gepasseerd was door bondscoach Roberto Martinez ("een grote teleurstelling", zei hij daarover), stond de Antwerpenaar vanmiddag voor het eerst opnieuw met onze nationale ploeg op het trainingsveld.

En gelukkig voor de fans van het enfant terrible is hij niét veranderd. "Ik schaam me niet omdat ik rook", vertelde hij na de training.

"Ik heb mij nooit achter mijn rookgedrag verstopt", aldus Nainggolan. "Ik weet dat ik normaal het goede voorbeeld moet geven, ik heb ook kinderen... Maar ik moet ook gewoon mijn werk doen. Ik ben voetballer en dat is wat ik moet doen: presteren op het veld. Mijn rookgedrag is nu toch al bekendgeraakt bij iedereen, ik kan het niet langer verstoppen. Ik schaam me er niet voor."

roken-nain

"Ik vond het heel teleurstellend om te zien dat ik na mijn goede EK niet meer geselecteerd werd", vertelt de AS Roma-middenvelder nog. "Ik ben iemand die vlakaf zegt hoe hij zich voelt, dus heb ik er ook geen geheim van gemaakt dat ik teleurgesteld was. Zo ben ik nu eenmaal. Maar ik vermoed dat de bondscoach wel zijn redenen zal gehad hebben om me niet op te roepen. Ik kijk nu vooruit."

 
reacties
ReageerReageer op dit bericht

En wij dachten dat Memphis zich raar kleedde: Batshuayi de Memphis van België

20 maart 2017

Pro Shots
Arrival of the Belgian National Football team - 20170320

De Rode Duivels verzamelen zich in Tubeke voor de WK-kwalificatiematch tegen Griekenland van zaterdag en de oefenwedstrijd in Sochi tegen Rusland de dinsdag erop.

De meeste Belgische voetballers kozen voor casual en eerder sobere outfits. Eentje sprong er wel uit kwa coolness.

Michy
Chelsea-spits Michy Batshuayi is de naam. Een wel erg kleurrijke outfit, in combinatie met een nog kleurrijkere SpongeBob-rugzak en een knaloranje t-shirt. Het steekt haast letterlijk en figuurlijk de ogen uit.

De hoed van Memphis lijkt nu ineens niet zo raar meer toch?

Arrival of the Belgian National Football team - 20170320
reacties
ReageerReageer op dit bericht