Van den Heuvel moet eigen truck fixen, deelname onzeker

10 januari 2017

Pro Shots / Dppi

Het wordt spannend of Maurik van den Heuvel dinsdag nog aan de start verschijnt van de 8ste etappe van de Dakar Rally. In het eerste deel van de marathonetappe naar Uyuni ging de Scania maandag op zijn kant.


Door de regen en kou met kapotte voorruit
Dat leek geen grote schade tot gevolg te hebben, maar gaandeweg begon de truck steeds slechter te lopen. "Om 'm niet kapot te laten lopen, hebben we ons laten slepen", vertelt Van den Heuvel. "Maar de sleepkabel brak en ketste de voorruit eruit. We hebben dus 300 kilometer op sleep in de regen en de kou gezeten."

Zelf sleutelen
Vermoedelijk is er te veel olie uit de motor van de Scania Torpedo van DakarSpeed gelopen toen ie op zijn kant lag. "Het ging niet hard. Het was op een pad met veel modder. Ik reed in een vrij diep spoor en de truck zakte met 2 wielen weg in de blubber. Ik kon 'm niet meer houden." Vick Versteijnen kon de truck weer op twee wielen krijgen. Uiteindelijk durfde Van den Heuvel het toch niet aan om heel de proef uit te rijden. Na een lange sleeprit wachtte er in het bivak geen assistentie. Van den Heuvel, Peter Kuijpers uit Volkel en Wilko van Oort uit Uden moeten de Scania dus zelf repareren. Van den Heuvel: "Ik heb geen idee of het gaat lukken om de boel dusdanig gerepareerd te krijgen dat we de start kunnen halen."
reacties
ReageerReageer op dit bericht