Modderbad voor Maurik van den Heuvel in Dakar Rally

11 januari 2017

DakarSpeed
Modderbad voor Maurik van den Heuvel in Dakar Rally

Maurik van den Heuvel mocht dinsdag lekker modder happen. Zonder voorruit legden hij en zijn team de ingekorte Dakarproef over 175 kilometer af. Het parcours was nogal modderig en er kwam een hoop de truck binnen. "We zien er niet uit”, zei Van den Heuvel die de 18e tijd bij de trucks neerzette.

Het was even spannend of Van den Heuvel kon beginnen aan de 8e etappe. In de 7e etappe was de Scania Torpedo op z'n kant gegaan. Bij het slepen was de kabel geknapt en die had de voorruit eruit geslagen. "Het belangrijkste was dat de auto weer liep”, zei Van den Heuvel, nadat-ie een groot deel van de nacht met Peter Kuijpers en Wilko van Oort had gesleuteld aan de truck.


Het DakarSpeed-team vertrok als 36ste truck vanuit Uyuni. “We hebben hard gereden. Ik heb geprobeerd niet te hard door de plassen te gaan, omdat we dan elke keer een plens binnen kregen. We zitten toch helemaal onder de modder. Het was ook hartstikke koud onderweg. Maar ik ben heel blij dat we hebben kunnen rijden en ook nog eens de 18e tijd hebben neergezet.”


Vanaf de finish van de proef was er voor de trucks een lange verbindingsroute die bij het plaatsje Tilcara ophield. De weg naar het bivak in Salta is door een aardverschuiving onbegaanbaar geworden. De assistentie en de racetrucks moesten via een onverharde bergweg naar Salta. Daar kwamen ze pas tegen de ochtend Nederlandse tijd aan. De 9e etappe op woensdag, de koninginnenrit van deze Dakar, is afgelast.
reacties
ReageerReageer op dit bericht