De Rooy: ‘Liever dicht bij elkaar dan twee uur voorsprong’

11 januari 2017

Pro Shots

Gerard de Rooy, de topper in z'n truck tijdens de Dakar, heeft liever dat het klassement dicht bij elkaar zit dan dat hij een dikke voorsprong heeft. Dat zei hij woensdag tegen Omroep Brabant. De Rooy staat nu 3e, terwijl hij vorig jaar vlak voor het einde niet veel te vrezen had.


"Ik vind het eerlijk gezegd wel leuk dat we zo dicht bij elkaar zitten", zei De Rooy. "Vorig jaar had ik 2 uur voorsprong, dan rijd je niet prettig naar de finish." Vorig jaar won De Rooy met gemak de Dakar-rally.

Russische concurrentie
Dit jaar moet De Rooy 2 Russische concurrenten voor zich dulden. Hij staat nu maar 2 minuten en 20 seconden achter op de nummer 1 Dmitry Sotnikov en 34 seconden op Eduard Nikolaev.

Vechten voor de overwinning
De Rooy wil ook gewoon genieten van zijn Dakar en spanning voelen. Het moet allemal niet te gemakkelijk gaan. "Je wil er ook het genot van hebben. Vorig jaar heb ik 3 dagen gas gegeven. De rest van de dagen heb ik steeds een doos eieren achterin de truck gelegd. Het is gewoon leuk als je echt moet vechten voor de overwinning."

Bijna klaar
De Dakar-rally zit er alweer bijna op. Er staan nog 3 etappes te wachten. Voor een overzicht van de Dakar-rally: KLIK HIER!
reacties
ReageerReageer op dit bericht