Handballers winnen een dag later niet van zwak Finland

admin • 00:13, 15-01-2017 / Laatste Update: 21:28, 07-01-2024

De Nederlandse handballers walsten vrijdag nog over Finland heen in de eerste van 3 oefeninterlands, maar zaterdag was het beeld heel anders. De Finnen boden in Parainen moedig tegenstand en sleepten er tegen het sterkere Oranje een gelijkspel uit: 28-28.

Vrijdag vierden de mannen van bondscoach Joop Fiege nog de grootste overwinning in ruim 7 jaar. De wedstrijd in Karjaa eindigde in 34-17 voor het Nederlands team.

Nu moeite

In de 2e oefeninterland was de stand bij rust in evenwicht: 14-14. Direct na de pauze liep de Nederlandse ploeg door treffers van Tim Remer, Luc Steins, Arjan Haenen en Jasper Adams naar 16-21. De 4e treffer van Adams betekende 4 minuten voor tijd een 25-28 voorsprong. In de slotfase moest Nederland echter nog 3 Finse treffers en uiteindelijk een gelijkspel toestaan. Topschutter bij Finland was Teemu Tamminen met 9 doelpunten.

De derde ontmoeting is zondag in Vantaa.