Drama op paralympics in Rio: wielrenner overleden na val

17 september 2016

Facebook
Tragedie in Rio: wielrenner sterft na val

De paralympische spelen in Rio zijn getroffen door een vreselijke gebeurtenis. In de wegrit van de categorie C 4-5 kwam Bahman Golbarnezhad op ongelukkige wijze zwaar ten val in een steile en gevaarlijke afdaling. Even was het onduidelijk wat zijn toestand was. Na kort in een coma te hebben gelegen, bezweek Golbarnezhad toch aan zijn verwondingen.


Herhaling van zetten
Dat de afdalingen op het koersparcours in Rio gevaarlijk zijn, zagen we al tijdens de olympische spelen met de crash van topwielrenster Annemiek van Vleuten en van Vincenzo Nibali, die olympisch eremetaal verloor bij een val in een afdaling waarbij hij zijn sleutelbeen brak.

Golbarnezhad zou volgens de eerste berichten al in de eerste afdaling van de grote openingsronde met zijn fiets in het betonnen gootje langs de kant van de weg beland zijn. Later knalde hij hard met zijn hoofd op de grond.

Alarmfase 1
Meteen na het ongeval zagen de hulpdiensten die langskwamen dat de Iraniër zijn hoofd nog bewoog. Toen even later duidelijk werd dat het wel heel ernstig was, werd groot alarm geslagen. De daaropvolgende tandemrace werd stilgelegd, omdat er niet voldoende ambulances waren om de veiligheid te garanderen. Helaas konden de toegesnelde hulpdiensten Golbarnezhad niet meer redden.

Goud voor Nederlander Gebru
De race werd uiteindelijk gewonnen door de Nederlander Abraham Gebru. De wijze waarop hij het goud pakte was echter heel bizar. Gebru leek genoegen te moeten nemen met een derde plaats, totdat twee concurrenten voor hem vlak voor de finish keihard onderuit gaan. Check hier de beelden.

reacties
ReageerReageer op dit bericht