Kromowidjojo doet niet 'haar dingetje' en wordt teleurstellend 6de

admin • 05:07, 14-08-2016 / Laatste Update: 07:03, 15-01-2024

Ranomi Kromowidjojo is in Rio 6de geworden op de 50 m vrij met een tijd van 24,19. De olympische finale van het sprintnummer werd gewonnen door de Deense Pernille Blume in een tijd van 24,07. Simone Manuel wint zilver en brons is voor Aliaksandra Herasimenia uit Bulgarije.

Feestje

''De olympische finale is het mooiste feestje dat er is. Daar leef ik voor,'' met die woorden stond Ranomi Kromowidjojo gisteren nog de NOS te woord na haar race in de halve finale. Kromowidjojo was vannacht aanwezig op het feestje, maar kon geen medaille pakken.

Sterk bezet veld

De 25-jarige topzwemster startte vanuit baan 3. De extreem spannende race tussen de Nederlandse en haar grote concurrenten de Australische zwemsters Bronte Campbell en Cate Campbell, de Deense Pernille Blume, de Britse Francesca Halsall en de winnares van olympisch goud op de 100 m de Amerikaanse Simone Manuel eindigde in het voordeel van Pernille Blume. Zij mag zich de komende 4 jaar de nieuwe sprintkoningin op de 50 vrij noemen.

Podium

Kromo ging goed van start en leek op weg naar een medaille. In de laatste meters werd zij ingehaald door een vijftal zwemmers. Het podium mag zeker verrassend genoemd worden. De Austalische favorieten kwamen er ook niet aan te pas en finishen op een 5de (Cate Campbell) en 7de (Bronte Campbel).

Eerste reactie

''Een hele rare uitslag, en ook geen bijzonder tijden. Ik heb geknokt tot de laatste meter, maar het was niet genoeg. Ik voelde me super, dit is heel erg balen. Het is gewoon kut,'' zei een duidelijk teleurgestelde Kromowidjojo tegenover de NOS.

Mijn dingetje

Kromo had zich als derde geplaatst voor de finale. In de halve finale had de titelverdedigster een tijd genoteerd van 24,39. De Deense Pernille Blume (24,28) en de Australische Kate Campbell (24,32) hadden de snelste tijden neergezet in de halve finales. Over de finale zei de Nederlandse tegenover de NOS klaar te zijn voor het gevecht in de finale. "Het kan harder, in de finale moet ik mijn dingetje doen.''