Prijzen voor volleyballers Brouwer en Slöetjes

10 januari 2017

volleybalkrant.nl

Alexander Brouwer en Lonneke Slöetjes zijn uitgeroepen tot de beste volleyballers van het afgelopen jaar. Bij het NK beach indoor in Aalsmeer kregen zij de Ingrid Visser Awards uitgereikt uit handen van Patsy Visser, de moeder van Ingrid. Het is de tweede keer op rij dat Slöetjes de prijs wint.


De 2 topspelers kregen de meeste stemmen van zowel de jury als het publiek. Brouwer is de 3e beachvolleyballer die de award mee naar huis neemt. In de voorgaande jaren kregen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst de prijs.

Ingrid Visser Award
Brouwer bereikte vorig jaar met Robert Meeuwsen meerdere podiumplaatsen in de World Tour en veroverde het brons bij de Olympische Spelen in Rio. Daarom besloot Volleybalkrant.nl, de organisator van de verkiezing, om Brouwer weliswaar tot winnaar uit te roepen, maar Meeuwsen eveneens een Ingrid Visser Award te geven.

De prijs is opgedragen aan recordinternational Visser die samen met haar partner in mei 2013 werd vermoord in Spanje.

Coaches
Verder vielen Gijs Ronnes en Nika Daalderop in de prijzen. De succesvolle beachvolleybalbondscoach Ronnes leidde Brouwer en Meeuwsen naar de bronzen medaille in Rio en werd voor het tweede jaar op rij coach van het jaar; hij bleef Giovanni Guidetti nipt voor.

Daalderop
Daalderop prolongeerde de titel als talent van het jaar. Dit 17-jarige multi-talent werd topscorer van de eredivisie en is ook topscorer bij haar club in Aken in de Duitse Bundesliga. Daarnaast werd zij als beachvolleybalster Nederlands kampioen en prolongeerde zij de Europese titel onder de 20 jaar.
reacties
ReageerReageer op dit bericht