Teleurstellend Eurosped al na tweeluik in Tsjechië uitgeschakeld in Europa

21 december 2016

Reinier van Willigen

De volleybalsters van Eurosped zijn al uitgebekerd in Europa. De Almelose ploeg verloor woensdag ook de return in- en tegen Olomouc in Tsjechië met 3-0. Met die cijfers ging een week geleden ook de thuiswedstrijd verloren.Daarmee is het internationale avontuur van de ploeg van Jan Berendsen uitgelopen op een grote teleurstelling. Een vervolg in de CEV-Cup, vergelijkbaar met de Europa League in het voetbal, is nooit in zicht geweest. Vorig seizoen speelde Eurosped als nummer 2 van Nederland 6 wedstrijden in Europa. Dit seizoen blijft het buitenlandse avontuur beperkt tot het tweeluik met Olomouc.

Afgetekend
In de Noord-Tsjechische stad ging de eerste set binnen 24 minuten naar de thuisploeg: 25-16. In het tweede bedrijf konden Almelose meiden wat langer in de buurt van de opponent blijven. Tot 16-16 ging het gelijk op, daarna gaf Olomouc gas: 25-18. Ook in de derde set was het verschil afgetekend: 25-20.

Beker
Voor een mogelijke rentree van Eurosped in Europa is bekerwinst of het bereiken van de finale om de landstitel een must. Voor de beker is streekgenoot Springendal Set-Up’65 de volgende tegenstander. Deze clash is woensdag 11 januari in de IISPA-hal. Dat is tevens de eerste wedstrijd na de winterstop.

reacties
ReageerReageer op dit bericht