Teleurstellend Eurosped al na tweeluik in Tsjechië uitgeschakeld in Europa

Reinier van Willigen

Martijn Baars • 20:54, 21-12-2016 / Laatste Update: 22:57, 05-01-2024

Daarmee is het internationale avontuur van de ploeg van Jan Berendsen uitgelopen op een grote teleurstelling. Een vervolg in de CEV-Cup, vergelijkbaar met de Europa League in het voetbal, is nooit in zicht geweest. Vorig seizoen speelde Eurosped als nummer 2 van Nederland 6 wedstrijden in Europa. Dit seizoen blijft het buitenlandse avontuur beperkt tot het tweeluik met Olomouc.

Afgetekend

In de Noord-Tsjechische stad ging de eerste set binnen 24 minuten naar de thuisploeg: 25-16. In het tweede bedrijf konden Almelose meiden wat langer in de buurt van de opponent blijven. Tot 16-16 ging het gelijk op, daarna gaf Olomouc gas: 25-18. Ook in de derde set was het verschil afgetekend: 25-20.

Beker

Voor een mogelijke rentree van Eurosped in Europa is bekerwinst of het bereiken van de finale om de landstitel een must. Voor de beker is streekgenoot Springendal Set-Up’65 de volgende tegenstander. Deze clash is woensdag 11 januari in de IISPA-hal. Dat is tevens de eerste wedstrijd na de winterstop.