Roma trekt aan langste eind in felle Romeinse derby

22:12, 25-05-2015 / Laatste Update: 11:33, 13-12-2023

AS Roma heeft zich vandaag verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League. Roma klopte stadgenoot Lazio in de 'Derby della Capitale' met 2-1 en is daardoor zeker van de tweede plaats op de ranglijst.

De altijd felbetwiste wedstrijd ontbrandde pas diep in de tweede helft. Juan Iturbe zette AS in de 73e minuut op voorsprong. Filip Djordjevic bracht Lazio, waar Stefan de Vrij in de basis stond, snel op gelijke hoogte. Verdediger Mapou Yanga-Mbiwa besliste het duel vijf minuten voor tijd.

Door de nederlaag is Lazio nog niet zeker van de derde plaats, die recht geeft op deelname aan de voorrondes van de Champions League. Zondag wacht het beslissende treffen met Napoli, dat vierde staat op drie punten achterstand.