Kramer komt niet naar NK allround: ‘Gaat niet vanzelf’

8 januari 2017

ANP
Kampioen Kramer: Gaat echt niet vanzelf hoor

Soms lijkt het erop dat het winnen van wedstrijden en titels topschaatser Sven Kramer nauwelijks moeite kost. Volgens de dertigjarige Fries is dat niet zo. Ook mede daardoor heeft hij zich afgemeld voor het NK allround van over 2 weken in Heerenveen. Eerder deed Ireen Wüst dat al. Beide toppers zijn al verzekerd van het WK.


,,Het ziet er misschien makkelijk uit, maar het gaat echt niet vanzelf hoor'', zei Kramer in een eerste reactie bij de NOS nadat hij in Thialf met niet al te veel moeite zijn 9e Europese titel allround had veroverd.

28,4
Door een grote marge op zijn tegenstander Jan Blokhuijsen, die EK-zilver pakte, kon Kramer de afsluitende 10.000 meter op zijn gemak rijden. 5 rondjes voor het einde zette de kopman van LottoNL-Jumbo echter toch nog even aan om zijn 9e winst van nog wat meer glans te voorzien. ,,Ja, dat slotrondje van 28,4 was wel mooi. Ik heb de macht daar weer voor. In de aanloop naar de WK afstanden volgende maand in Zuid-Korea wil ik dat vermogen nog wat verder uitbouwen.''

Trainen
Er komt dus geen NK voor Kramer, zo liet hij weten. ,,Ik kies voor een trainingskamp in het buitenland, wellicht weer in Collalbo'', liet Kramer weten. Wüst overweegt nog deelname aan de NK sprint, die in hetzelfde weekeinde eveneens in Thialf worden gehouden.

Geplaatsten
Met Wüst plaatste ook Antoinette de Jong (derde bij EK) zich voor de WK allround. Bij de mannen heeft Jan Blokhuijsen (tweede bij EK) zich naast Kramer gekwalificeerd voor de WK allround. De 27-jarige rijder van Justlease.nl twijfelt nog over deelname aan de NK allround. Bij de sprinters verdienden Europees kampioen Kai Verbij en nummer twee Kjeld Nuis een ticket voor de WK sprint in Calgary (27-28 februari). Beiden beraden zich nog over deelname aan de NK sprint.

Jorien ter Mors (EK-zilver) liet zondag weten dat ze ,,waarschijnlijk'' niet van start gaat bij de NK sprint. Ze wil graag deelnemen aan de NK allround voor een extra trainingsprikkel.
reacties
ReageerReageer op dit bericht