Knokdrama van UFC 209 in New York gaat op herhaling

11 januari 2017

Michael Reaves/Getty Images /AFP

UFC 209 heeft zijn eerste titelgevecht te pakken. De UFC kondigt aan dat weltergewicht kampioen Tyron Woodley en Stephen Thompson op herhaling gaan, na hun epische gevecht op UFC 205 in New York. De partij puilde uit van het drama.


In het gevecht sloeg kampioen Woodley het gezicht van zijn uitdager in puin en kwam heel dicht bij een submissie. Thompson knokte zich echter knap terug en deed de Madison Square Garden sidderen van spanning.

Blunder
De jury deed zelf ook nog een duit in het zakje door het gevecht in geen van beide vechters hun voordeel te beslissen. Aankondiger Bruce Buffer las als klap op de vuurpijl nota bene de uitslag verkeerd voor, namelijk in het voordeel van Tyron Woodley. De rapen waren gaar toen de kampioen terug werd geroepen nadat de kampioensriem weer om zijn middel was geschoven.

Het gezicht van Woodley sprak boekdelen. Dit kon niet waar zijn. De uitslag werd even later hersteld door Buffer en de kampioen wilde niets liever dan vertrekken. De teleurstelling was groot, ondanks het behoud van de riem.

Superfights
Dagen na het gevecht drongen vele journalisten en fans aan op een rematch. Woodley had echter andere ideeën. ‘The Chosen One’, zoals de vechter ook bekend staat, hengelde openlijk naar zogenaamde ‘superfights’. Superfights zijn gevechten tussen vechters die het meeste geld in het laatje kunnen brengen. De hitlist van Woodley bleek omvangrijk.

Als eerste kwam Georges St. Pierre in beeld. De legende heeft al jaren niet in de UFC gevochten, maar werkt achter de schermen aan een terugkeer. En dat was ook Woodley niet ontgaan. De vechter uit St. Louis wilde maar wat graag de oud-kampioen weer in de UFC verwelkomen. Nick Diaz was de volgende vechter die op grote interesse van de kampioen kon rekenen. Opnieuw een hele grote naam, maar de grootste moest nog volgen...

McGregor
Want ook Conor McGregor moest het ontgelden. De Ier had op UFC 205 bij de wegingen al een aantal incidentjes met de weltergewicht kampioen, en daarmee was de toon gezet. Woodley gaf met niet mis te verstane woorden aan dat hij de Ier wel kon hebben: “We kunnen vechten in Dublin. We kunnen het ook doen op de parkeerplaats van White Castle (fastfoodrestaurant), het maakt mij echt niet uit. Als je echt wilt vechten en lekker veel geld wil verdienen, laten het dan doen. Als je dat niet wil, hou dan je mond. Doe lekker je ding.”

En als laatste kwam middelgewicht kampioen Michael Bisping aan de beurt. De twee vechters kwamen elkaar tegen backstage bij UFC 207 en kwamen al snel tot een herenakkoord om eens stevig tegen elkaar te vechten.

Rematch
Ondertussen zag Stephen Thompson de bui al hangen. En besloot er onmiddellijk wat aan te doen. Op twitter beschuldigde de lenige karate vechter Woodley ervan de rematch te ontduiken. Woodley reageerde vrijwel gelijk en zo ontstond er snel een twitteroorlogje. Een kleine greep uit de reacties van beide heren:


Thompson is vrij duidelijk: “Het lijkt erop dat beide onze armen de lucht in werden geheven. Dat noem ik geen overwinning. Het geeft niet als je bang bent, ik zou ook niet voor een tweede keer tegen mezelf willen vechten!”

Woodley zette als antwoord de scorekaart van het gevecht neer met de tekst: “Geef deze man aub een poot om op te staan!”

Dat ging nog even door en uiteindelijk is de kampioen toch overstag gegaan. De plannen voor een superfight kunnen even de kast in, want aan Thompson heeft de kampioen echt een behoorlijke kluif. De uitdager heeft een heel arsenaal aan vervaarlijke trappen in huis, het type trappen waar Bruce Lee nog een puntje aan kan zuigen.

Woodley komt echter niet zonder wapens aan het strijdfront. Zijn rechterhand herbergt een pak dynamiet, waarmee hij Thompson in het eerste gevecht twee keer hard tegen het canvas sloeg. Ook is zijn sterke worstelwerk een geducht wapen, en zeker iets waar Thompson rekening mee moet houden. En ten slotte is de kracht van ‘The Chosen One’ vele malen groter dan die van Thompson, niet verwonderlijk gezien zijn enorme postuur.

Voor de fans zal het opnieuw smullen worden, want het eerste gevecht staat bij velen nog op het netvlies. De twee heren zullen op 4 maart op UFC 209 in Las Vegas de degens kruizen. Krijgen wij opnieuw een spetterend gevecht voorgeschoteld?

Door Daniel Caraballe
reacties
ReageerReageer op dit bericht