Ronda Rousey zit in de put: ‘Nu ga ik herbouwen’

11 januari 2017

Piñata; een van zwak materiaal gevuld object dat stukgeslagen dient te worden op een Mexicaanse verjaardag. Zo moet Ronda Rousey zich op UFC 207 hebben gevoeld toen zij door Amanda Nunes hardhandig de octagon door werd geslagen.


Nu was de octagon zeer zeker geen verjaardagsfeestje en is Amanda Nunes niet Mexicaans, maar dat even ter zijde. Stukgeslagen werd Rousey echter wel.

Met pensioen?
En dat heeft zijn impact duidelijk gehad. Nunes schreeuwde het door de gangen van de T-Mobile Arena na haar glansrijke overwinning: “Ronda gaat nu met pensioen!” En dat lijkt nu ook te gaan gebeuren. Of toch niet? Rousey heeft voor en na het gevecht pas één uitspraak in de media gedaan. Eindelijk heeft ze opnieuw van zich laten horen, en wel via Facebook:


“En zo is de bodem van de put de solide fundering waarop ik mijn leven ga herbouwen."
Strijdbare taal of pure lariekoek? De vechtster zat na haar verlies tegen Holly Holm op UFC 193 zo diep in de put dat ze even dacht aan zelfmoord. Daar lijkt nu geen sprake van, is Rousey echter nog van plan om terug te keren na haar tweede vernietigende nederlaag op rij? Ze heeft in ieder geval weer van zich laten horen. Is het meteen ook de laatste keer? We wachten gespannen af!

Door Daniel Caraballe
reacties
ReageerReageer op dit bericht