Barcelona wint in zinderende slotfase van Real Madrid (video's)

Brian Vesseur • 00:39, 24-04-2017 / Laatste Update: 07:16, 05-01-2024

FC Barcelona heeft zondagavond El Clasico weten te winnen! De Catalanen stonden 1-2 voor en zagen Real Madrid rood pakken, maar James Rodriguez leek in de slotfase voor de eindstand te zorgen: 2-2. Lionel Messi scoorde in de laatste minuten alsnog zijn 500e goal voor Barça en zorgde daarmee voor de overwinning! 3-2!

Na een half uur was het als eerst raak voor Real Madrid. Een weggewerkte corner werd weer ingebracht en vervolgens door Sergio Ramos op de paal geschoten. De bal kwam terug en kon makkelijk door Casemiro worden ingetikt: 1-0. Veel mensen dachten aan buitenspel voor Ramos, maar uit de herhaling bleek van niet.

GOOOLLL!! Casemiro zet Real op voorsprong! Hij kan hem van dichtbij inschieten! #ElClasico #ZiggoSport pic.twitter.com/i8m8BQeGlz

— Ziggo Sport (@ZiggoSport) April 23, 2017

Lang kon Real niet van de voorsprong genieten, want 5 minuten later zorgde Messi alweer voor de gelijkmaker. Natuurlijk hij, met zijn 499e doelpunt in het shirt van Barça.

GOOOOLLL! #Messi doet al heel snel wat terug! En wat een fraaie aanval! De ploegen staan weer gelijk #ElClasico #ZiggoSport pic.twitter.com/Nfa15dBh0a

Beide ploegen gingen rusten met een gelijke stand. Het eerste gedeelte na de thee werd gekenmerkt door de keepers. Navas hield de Madrilenen een paar keer in leven, aan de andere kant was Marc-André ter Stegen belangrijk. Tot de ban werd gebroken door Ivan Rakitic. Met een onhoudbare bal verschalkte hij Navas, na ruim 70 minuten voetbal. Tip: zet je geluid aan bij deze video voor heerlijk commentaar van Sierd de Vos.

ZOOOOOO! Wat een goal van Rakitic!!! Hij knalt Barcelona naar 2-1! @elsierd is duidelijk ook onder de inruk #ElClasico #ZiggoSport pic.twitter.com/ljb5JZgkZ3

Vlak daarna kreeg Sergio Ramos een rode kaart voorgeschoteld. Een harde, onbesuisde tackle van de verdediger op Messi zorgde ervoor dat Madrid met 10 man door moest.

ROOD! De scheidsrechter geeft #Ramos een directe rode kaart! Zeg het maar: terecht? #ElClasico #ZiggoSport pic.twitter.com/t46SD8rOWm

Het leek gedaan voor Real Madrid. Toch bleek niets minder waar. James Rodriguez, dit seizoen veroordeeld tot de reservebank, zorgde voor de gelijkmaker! Een voorzet van Marcelo werd door de Colombiaanse middenvelder hard ingeschoten.

GOOOOOLLL! James zet Real weer op gelijke hoogte! Wat een #ElClasico is dit!! #ZiggoSport pic.twitter.com/fY6e4jptzE

In de laatste minuut van de wedstrijd prikte Messi zijn 500e wedstrijd namens Barcelona! Daarmee zorgde hij voor de overwinning!

Stand

Door de 3-2 is er geen gat meer tussen koploper Real en Barça. De Madrilenen hebben nog wel een wedstrijd tegoed en kunnen de voorsprong dus pakken naar 3 punten. Barcelona speelt hierna nog 5 wedstrijden, Real dus 6.