Vitesse ontsnapt in blessuretijd bij amateurs VVSB

admin • 21:19, 23-09-2014 / Laatste Update: 12:55, 13-12-2023

NOORDWIJKERHOUT - Vitesse heeft dinsdagavond in Noordwijkerhout een zeer moeizame bekerzege geboekt tegen VVSB. De ploeg van trainer Peter Bosz ontsnapte in de tweede ronde aan een pijnlijke verlenging door een treffer in de extra tijd van invaller Renato Ibarra (1-2).

Vitesse trad zonder onder anderen Kelvin Leerdam en de Braziliaan Wallace aan. Doelman Piet Velthuizen was deze keer reserve in Noordwijkerhout. Tweede keeper Eloy Room kreeg van Bosz de voorkeur. Aanvaller Zakaria Labyad was afwezig vanwege een dijbeenblessure.

Met een voorsprong van 0-1 bij de rust deed Vitesse zichzelf tekort. De ploeg van Bosz liet nogal wat kansen liggen. Alleen Bertrand Traoré kwam in de 20e minuut tot scoren.

Na de pauze bleef Vitesse slordig in de afwerking. Een rake kopbal van Peet van der Slot gaf aan het duel in de 71e minuut een verrassende wending (1-1). Uiteindelijk redde Ibarra zijn ploeg van een onnodige verlenging: 1-2.