Amateurtrainer 1,5 jaar geschorst na fysiek geweld

21 december 2016

Proshots

Patrick Baltus is door de tuchtcommissie van de KNVB voor 18 maanden geschorst. De trainer van de Arnhemse zaterdagvierdeklasser AZ 2000 is gestraft voor een confrontatie aan de zijlijn met speler Ivory Willemsen.


Baltus kreeg het tijdens het duel met DVOV, op 3 december in de vierde klasse A, aan de stok met zijn verdediger na een vroege wissel.

Buitensporig fysiek geweld
De boze Willemsen schoot een bal naar de oefenmeester, die daarop de confrontatie zocht. De tuchtcommissie oordeelt nu dat Baltus daarbij tikken heeft uitgedeeld en spreekt over 'buitensporig fysiek geweld'. De trainer heeft steeds ontkend Willemsen te hebben aangeraakt.

Aangifte
Baltus, die niet wil reageren op de straf, mag tot 7 juni 2018 niet actief zijn binnen de KNVB. Willemsen liet eerder weten ook aangifte gedaan te hebben tegen de oefenmeester. De advocaat van Baltus, Lars Westhoff, wil pas woensdag een reactie geven, wanneer de motivering van de uitspraak bekend is. Daarna wordt ook besloten over een eventuele beroepszaak.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

reacties
ReageerReageer op dit bericht