Germania zakt door het ijs bij rentree in hoofdklasse

22:45, 07-09-2014 / Laatste Update: 14:21, 13-12-2023

MEPPEL - Germania kreeg bij de rentree in de hoofdklasse een flink pak slaag. In Meppel werd met maar liefst 6-0 verloren van Alcides.

In de 22e minuut kreeg Germania sluitpost Rick Daemen een ogenschijnlijk houdbare bal onvoldoende onder controle, waarna Yannick Kaluzi weinig moeite had om de bal vervolgens binnen te schuiven: 1-0.

In de 29e minuut ging Daemen opnieuw in de fout ging. Weer had hij moeite met een houdbare bal. Ditmaal profiteerde aanvoerder Eric Jan Lijzen: 2-0.

Kort na rust liet Glenn Wijnhoven zich eenvoudig uitspelen door Roy Visscher, waarna de Alcides-speler simpel binnenschoot: 3-0. In de 51e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Bjorn Zwikker, uitblinker aan Alcides kant, kon ongehinderd oprukken tot aan het strafschopgebied. Zijn stiftbal over keeper Daemen was er eentje om in te lijsten: 4-0.

Rick Jan de Groot (70e minuut) en Kaluzi (75e minuut) maakten vervolgens nog de 5e en 6e Meppelse treffer.