Ajax heeft geen kind aan Kozakken Boys in KNVB-beker

Bart van der Wijst • 22:20, 26-10-2016 / Laatste Update: 14:57, 12-12-2023

Kozakken Boys heeft niet kunnen stunten in het KNVB-beker toernooi. De ploeg uit Werkendam ging in eigen huis met duidelijke cijfers ten onder tegen Ajax: 1-6. Bij de Amsterdammers stonden er 11 andere spelers in ten opzichte van de wedstrijd tegen Feyenoord. Talenten Van de Beek, Nouri en Cerny speelden uitstekend.

Zogezegd koos Bosz voor 11 andere namen, maar er stond nog een eredivisie-waardig team in het veld. Tete, Riedewald, Bazoer en El Ghazi mochten weer eens vanaf het begin starten, evenals Mateo Cassierra - vaak spelend in Jong Ajax. Laatstgenoemde had na 5 minuten de mogelijkheid om de Amsterdammers op 0-1 te zetten, maar hij stuitte op doelman Nils den Hartog.

Een kleine 20 minuten later was het dan toch raak. 'Appie' Nouri had een uitstekende pass in huis op Cerny, die de bal panklaar legde voor de Colombiaanse spits: 0-1. Daarna ging het snel, een fout achterin bij de thuisploeg betekende 0-2 namens El Ghazi en in de 33ste minuut zorgde Cassierra voor de 0-3. Uiteindelijk gingen Kozakken Boys en Ajax met 0-4 rusten. Vaclav Cerny scoorde simpel, na een wereldassist van Nouri.

Clement

In de 2de helft vond er 1 wijziging plaats bij de Amsterdammers. Pelle Clement kwam in de plaats voor El Ghazi. De debutant had niet lang nodig om zijn 1ste doelpunt voor Ajax 1 te maken. In de 50e minuut scoorde hij in de korte hoek, na weer een assist van Nouri: 0-5. Vanaf dat moment deed de uitploeg het rustig aan. Toch was er nog een mogelijkheid voor Clement, hij krulde de bal echter op de lat.

Kwam Kozakken Boys dan helemaal niet in het stuk voor? Op één klein 'momentje' na niet. Ajax domineerde en gaf achterin weinig weg. Diederik Boer moest na 73 minuten wel alert zijn; een vrije trap van El Azzouti was echter een prooi voor de 2de doelman. Een kwartier voor tijd was er ook nog het debuut van Carel Eiting. Hij zag hoe Raily Ignacio de eretreffer op zijn rekening nam voor de thuisploeg. De spits van Kozakken Boys zorgde niet voor het slotakkoord, dat was voor debutant Pelle Clement: 1-6.