Ajax sleept drie punten ondanks rood binnen in Euroborg

admin • 15:23, 14-02-2016 / Laatste Update: 23:35, 05-01-2024

Ajax heeft in Groningen met 1-2 van de plaatselijke FC gewonnen. Na een tumultueuze slotfase met een rode kaart en een tegendoelpunt van oud-Ajacied Danny Hoesen mogen de Amsterdammers tevreden zijn met de drie punten.

Ajax begon zonder trainer Frank de Boer nog aardig, maar werd in het grootste deel van eerste helft gedomineerd door Groningen. Anwar El Ghazi stond net als in de Klassieker in de spits, wat ten koste ging van Arek Milik. Eerstgenoemde deed het eerste uur echter nauwelijks mee aan het spel. Wel stond El Ghazi in de 59e minuut op de juiste plek toen Nemanja Gudelj de bal voor het doel kopte: 0-1.

Geen verrassing

De tiende competitietreffer van El Ghazi kwam niet helemaal als een verrassing. Ajax speelde na rust veel beter dan in de eerste helft. De wedstrijd leek na 69 minuten beslist toen Amin Younes over de knie ging bij Hans Hateboer. Niet Gudelj, maar Lasse Schöne nam de strafschop en maakte geen fout (0-2).

Van der Hoorn

Een minuut na de tweede treffer kreeg Mike van der Hoorn echter zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Met al een kaart op zak ging de verdediger op de voet van Michael de Leeuw staan. Ook met een man minder kreeg Ajax de beste kansen. Riechedly Bazoer mocht zich aanrekenen dat hij zijn ploeg niet naar 0-3 schoot. De tegentreffer van Danny Hoesen in blessuretijd kwam te laat om het duel nog spannend te maken (1-2).

NEC - PEC

Ajax heeft nu twee punten meer dan PSV. De kampioen uit Eindhoven gaat zondagmiddag nog op bezoek bij NEC.