AZ begint nieuwe jaar goed met zege op hekkensluiter Go Ahead

ProShots

admin • 23:01, 13-01-2017 / Laatste Update: 13:25, 12-12-2023

AZ heeft de eerste wedstrijd van het kalenderjaar winnend afgesloten. De Alkmaarders wonnen op De Adelaarshorst met 1-3 van Go Ahead Eagles. Dat ging gepaard met de nodige moeite, want de doelpunten vielen pas laat.

Spits Wout Weghorst opende in de 69ste minuut de score in de Adelaarshorst met zijn tiende doelpunt van het seizoen. Alireza Jahanbakhsh tekende met een knal van grote afstand voor de 0-2, waarna Jarchinio Antonia vlak voor tijd de spanning nog even terugbracht uit een strafschop. In blessuretijd besliste Jahanbakhsh de wedstrijd, ook vanaf 11 meter.

Ranglijst

AZ nam door de zege de vierde plaats op de ranglijst voorlopig over van sc Heerenveen. Go Ahead Eagles blijft met twaalf punten de hekkensluiter van de eredivisie. Bij de thuisclub werd trainer Hans de Koning kort na de openingstreffer van Weghorst naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Danny Makkelie.