Degradatie van Go Ahead Eagles 99 procent zeker na late zeperd tegen FC Groningen

Martijn Baars • 00:40, 23-04-2017 / Laatste Update: 14:15, 07-01-2024

Het doek lijkt gevallen voor Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer leek lang op weg naar een punt (of zelfs meer), maar gaf in de blessuretijd een 2-2 stand uit handen. De bezoekers uit het Noorden wonnen met 3-2.

In de 89e minuut dacht Darren Maatsen en de hele Adelaarshorst dat hij zijn club een puntje had bezorgd. De aanvaller van de Eagles rondde beheerst af: 2-2. Daarvoor had FC Groningen telkens op de juiste momenten toegeslagen.

Mahi met zijn 15e

In de eerste helft was Go Ahead de betere, maar rondde de ploeg van trainer Robert Maaskant de kansjes niet af. Aan de andere kant deed Mimoun Mahi dat wel. De aanvaller van FC Groningen ontsnapte aan buitenspel en maakte zijn 15e goal van het seizoen.

Gelijkmaker en meteen de 1-2

Pas een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker van GAE. Sam Hendriks schoot knap raak in de korte hoek. De hele wedstrijd schreeuwden de fanatieke supporters de thuisploeg naar een punt. Maar nog geen 5 minuten na de 1-1 was het weer FC Groningen dat scoorde. Jesper Drost leek met zijn 1e goal van het seizoen de bezoekers naar de zege te schieten: 1-2.

Deksel op de neus

Maar de Eagles lieten het daar niet bij zitten. Aanval na aanval stopte op de rand van het strafschopgebied. Totdat Darren Maatsen in de 89e minuut vrij stond en de bal tegen de touwen joeg: 2-2. Maar aan 1 punt had Go Ahead Eagles niet genoeg. Op zoek naar de winnende goal kreeg de thuisploeg alsnog het deksel op de neus.

Mahi startte van eigen helft, werd 1-op-1 gezet met de keeper, omspeelde hem en zorgde diep in blessuretijd voor de 2-3 voor FC Groningen.

Degradatie lijkt zeker

De achterstand van hekkensluiter GAE is met nog 2 duels te gaan 5 punten. De enige manier om directe degradatie te ontlopen is om zelf alles te winnen en te hopen dat NEC alles verliest. GAE moet nog uit naar Ajax en thuis tegen Sparta. NEC speelt nog thuis tegen AZ en uit bij Heerenveen.