Derde winst op rij voor Eindhoven

admin • 23:57, 12-02-2016 / Laatste Update: 17:03, 12-12-2023

FC Eindhoven heeft vrijdagavond in Almere zijn derde duel op rij gewonnen. In Flevoland wonnen de Eindhovenaren met 1-2 van Almere City FC.

FC Eindhoven had moeite met het fysiek sterke Almere City FC dat er kort op zat. De ploeg van Van der Gaag wist pas rond een half uur spelen meer grip op de wedstrijd te krijgen. In de 33ste minuut kreeg Jinty Caenepeel het op zijn heupen. De rechtsbuiten sneed op snelheid naar binnen en werd vervolgens in het strafschopgebied gehaakt. De strafschop benutte hij dit keer zelf; 0-1. Vorige week tegen Jong Ajax verdiende de jonge Belg eveneens een penalty na een goede actie, maar toen liet hij de penalty over aan Anthony van den Hurk omdat hij zichzelf niet super voelde. Het was alweer de 13e goal van Caenepeel dit seizoen, in 20 competitiewedstrijden. De statistieken van de man uit Oostende worden met de week indrukwekkender.

Gelijkmaker

Diep in de tweede helft (in de 77ste minuut) kwam Almere City FC op gelijke hoogte. Nu was het de thuisploeg die een strafschop verdiende. Chiro N’Toko maakte een overtreding waarna captain Jason Oost vanaf elf meter voor de gelijkmaker zorgde; 1-1.

Drie minuten na deze gelijkmaker veroverde Anthony van den Hurk de bal op Almere-speler Travis Brent. VDH ging alleen op doelman Etemadi af en schoot overtuigend raak; 1-2. In de slotfase had Van den Hurk het duel moeten beslissen. Kastaneer ging neer in het strafschopgebied maar de penalty van de spits werd gekeerd door Etemadi. Hierdoor bleef het nog even akelig spannend in Almere. De thuisploeg wist een slotoffensief echter niet te verzilveren.